Green Start solarna elektrana ONLINE

Green Start je litvanska kompanija koja se bavi prodajom solarnih panela, projektovanjem i montažom solarnih elektrana. Da, dobro ste pročitali u Litvaniji (u Vilnusu je  prosječna temperatura u januaru -6 C, a u julu tek 16 stepeni celzijusa ), što nam govori da ako su njima solari prihvatljivo rešenje, onda mi ne trebamo uopšte da brinemo o povratu investicije.

Solarni bizni$ | primjena solarne energije u praksi i biznisu

Green Start je uveo nešto novo, a to je online praćenje jedne njihove mini elektrane koju su postavili. U pitanju je 7Kw instalirane snage na trackeru (tzv. suncokretu) koji prati kretanje sunca te samim tim se povećava efikasnost  u odnosu na fiksirane panele. Praćenje je omogućeno putem web kamere i putem programa koji očitava količinu proizvedene električne energije.
Možete pogledati zračenje sunca za čitav dan po periodima, kao i ukupnu količinu električne energije u određenom, dok na ovom linku možete izračunati potencijalnu proizvodnju vašeg budućeg projekta, unoseći snagu elektrane, kosinu krova i okrenutost krova prema stranama svijeta. 

grafik

Ovakav vid web sajta je dobra ideja koja bi se mogla primijeniti i kod nas, koristan je kao referenca za kupce kako bi se zaista (pogotovo za “nevjerne Tome” koji još vjeruju da je solarna elektrana prevara sa zapada) uvjerili u funkcionalnost projekta.

Dragan Markelić

Solarni Biznis

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s