Uspješne priče: S.E.G. Inženjering

Odlučili smo da uradimo tekst o kompaniji koja stoji iza sve većeg broja solarnih elektrana u Hrvatskoj te iza sada već poznatog brenda SOLARNI PROJEKTI HRVATSKA, u pitanju je S.E.G. Inženjering.

Kompanija S.E.G. Inženjering d.o.o. je osnovana 2010. godine u privatnom vlasništvu, sa sjedištem u Osijeku, J.J.Strossmayera 341. Glavne djelatnosti su: automatizacija u industriji, elektrotehnički i informatički inženjering te obnovljivi izvori energije.

Iza kompanije stoji tim mladih ljudi a osnivač je Jurica Gorup rođen je 04. septembra 1985. godine u Osijeku, gdje završava Osnovnu i Srednju Elektrotehničku školu. Diplomirao je 2009. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, smjer automatika i procesno računarstvo. Takođe je i predsjednik Udruženja za promovisanje obnovljivih izvora energije koja djeluje pod nazivom „Sunce Slavonije i Baranje“. Odgovor na pitanje koliko je uspješan na preduzetničkoj sceni daju konstantna priznanja koje dobija za svoj rad, od kojih valja istaknuti nagradu Osječko-baranjske županije za „Najbolju preduzetničku ideju“. Jurica Gorup idejni je začetnik implementacije fotonaponskih elektrana u Slavoniji, od kojih je prva realizirana neposredno uz naplatne kućice autoputa na čvoru Osijek, na zemljištu koje nije pogodno ni za kakvu poljoprivrednu proizvodnju. Gorup blisko surađuje s Elektrotehničkim fakultetom u Osijeku s kojim uspješno radi na nekoliko projekata vezanih uz obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

U video zapisu koji se nalazi ispod, predstavljena je izgradnja solarne elektrane od strane S.E.G inženjeringa.

Ukupna snaga elektrane iznosi 29,52 kWp, a očekivana godišnja proizvodnja je 38,8 MWh. Elektrana se sastoji od 144 fotonaponska modula hrvatskog proizvođača Solvis iz Varaždina, a izmjenjivači su od proizvođača SMA, tip Sunny Tripower 15000TL, kojih se koristi 2 komada. Aluminijska konstrukcija je proizvod tvrtke Hilti, a sklopna oprema i kablovi su uzeti od SCHRACK-a.

Dragan Markelić

dodatni izvor: http://www.obnovljivi.com

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s