Kompanija Elcor pustila u pogon svoju treću solarnu elektranu

Djelatnici poduzeća ELCOR d.o.o. elektrotehnički inženjering iz Gruda su krajem lipnja 2014. pustili u pogon fotonaponsku elektranu “TELECOM 1” snage 125 kWp. Očekivana proizvodnja je oko 147.000,00 kWh. Ovo je dosada treća elektrana koju je u potpunosti izgradilo ovo poduzeće na principu ”ključ u ruke”, te time ukupno instalirani kapaciteti od strane ovog poduzeća iznose 500kW fotonaponskih elektrana.

Sama elektrana je montirana na krov industrijske hale u općini Gornji Vakuf-Uskoplje. Radovi su izvedeni kvalitetno te u skladu sa pravilima struke

Sunčana elektrana Gumiimpex (3).Elektrana ima fotonaponske module snage 250 Wp proizvođača Yingli Solar. Ova je prvi projekt u Bosni i Hercegovini sa modulima ovog proizvođača.  Moduli su spojeni na invertere tvrtke ABB, tip 27.6-S2X, koji istosmjerni sustav napona i struja pretvaraju u trofazni izmjenični sustav sukladno europskoj normi za kvalitetu električne energije EN 50160. Inverteri imaju visoku učinkovitost i stupanj zaštite IP65. Zbog visokog stupnja zaštite invertere je moguće instalirati na otvorenom prostoru i što bliže fotonaponskim modulima čime se smanjuju gubici u elektrani.

Razvodni ormari proizvodnje Elcor d.o.o su bazirani na Siemens komponentama. Elektrana funkcionira prema projektiranim vrijednostima i očekivanjima. Rad elektrane se prati komunikacijskim sustavom baziranom na ABB tehnologiji sa GSM/GPRS modemom M2M. Komunikacija omogućuje upravljanje elektranom, praćenje svih energetskih parametara rada i pogonskih događaja. Inače, Elcor d.o.o. je distributer i sistem integrator kompanije ABB na području BiH.

Izvor: ekapija.ba

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s