Solarni paneli BISOL – Made in EU

Nakon dugo vremena, ponovo aktiviramo blog, te danas pišemo o solarnim panelima BISOL iz Slovenije. Kompanija je osnovana 2006. godine i predstavlja jednog od pionira ove industrije u Evropi, ali još važnije da je u globanom trendu premještanja proizvodnje u Kinu, odnosno Aziju, čvrsto odlučila da svoje proizvodne pogone zadrži unutar Slovenije odnosno Evropske Unije. BISOL je već dugo pristuan na tržištu regiona. Prve elektrane u BIH su rađene sa ovim panelima, i danas desetak godina kasnije imaju odličnu proizvodnju.

Godišnji kapacitet BISOL-a je nedavno povećan na 250 MW, što je omogućeno kontinuiranim ulaganjem u proizvodne pogodne, kao i optimizaciju proizvodnog procesa.  Trenutno, kompanija je prisutna na više od 90 tržišta svijeta, dok je glavnom tržište Zapadna Evropa, što dovoljno govori o kvalitetu proizvoda.

BISOL proizvodi nekoliko tipova proizvoda, od klasničnih 60-ćelijskih panela, poli i monokristalnih, 72 ćelijskih (tzv. XL panela), transparentnih odnosno Lumina, do panela u boji odnosno Spectrum linije. Svi paneli dolaze sa 15 godina garancije, te 25 godina garancije na proizvodnju. 

 

 

BMU POLY Premium

BMO MONO Premium

LUMINA
Osim panela, BISOL ima sopstvenu liniju podkonstrukcije koja je dizajnirana od strane njihovih inženjera u saradnji sa Fakultetom za strojništvo Univerzetiteta u Ljubljani. Linija je nazvana EasyMount – te obuhvata rešenja za sve tipove krovova. Više to tome na njihovoj prezentaciji:

Reference ove kompanije možete pogledati na linkovima ispod:

BISOL sarađuje sa nekoliko instalatera na teritoriji Zapadnog Balkana, ukoliko želite želite kontakt ili postati saradnik i distributer, kontaktirajte ih direktno na email.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s